آغاز طراحی گرافیک در اروپا بخش اول

ویلیام موریس تا پوسترهای شیئی

تولید کتاب یکی از علایق «ویلیام موریس» Willam Morris و جنبش «هنرها و پیشه‌ها» Arts and Crafts در اواخر دوران ویکتوریا در انگلیس بود. اولین کتاب در این دوران در کارگاه چاپ ویلیام موریس به نام انتشارات «کلم اسکات» Keimscott Press در ۱۸۹۱ چاپ گردید. از آن زمان تا ۱۸۹۶ که ویلیام موریس درگذشت، بیش از ۵۰ عنوان کتاب با اندازه و شکل‌های مختلف چاپ شد که اغلب دارای حاشیه‌ها و تزیینات کلیشه‌های چوبی بودند و حروف آن به درخواست خود موریس با الهام از چاپ‌های دستی قرن پانزدهم تهیه‌شده بود.

این کتاب‌ها و کتاب‌های دیگری که در انتشاراتی‌های خصوصی انگلیس به چاپ می‌رسیدند در قاره اروپا مورد تجلیل قرار گرفتند.

کافه‌های وین که مرکز تجمع انجمن‌های حرفه‌ای بودند و تفکرات جدید حرفه‌ای در آنجا به بحث کشیده می‌شد، مجلاتی را برای مطالعه مشتری‌ها نگهداری می‌کردند. یکی از معروف‌ترین این مجلات مجله « استودیو» Studio چاپ انگلیس بود که تا نیمه‌های دهه ۱۸۹۰ بیش از بیست هزار خواننده داشت. اولین شماره این مجله در ۱۸۹۳ آثار طراحی «آبری بردسلی» Aubrey Beardsley را چاپ کرد. این مجله شامل سه گزارش بود: جنبش «هنرها و پیشه‌ها»، پوسترهای «بگرشتاف» و گزارشی درباره طراحان مدرسه طراحی «گلاسکو» مانند «چارلز رنه مکینتاش» Charles Rennie Mackintosh، «مارگارت و فرانسیس مک‌دونالد» Margaret and Frances Macdonald و «جرج والتون» George Walton، این طراحان توجه همگان را به هنر آلمان و اتریش برانگیختند.

وین به‌عنوان پایتخت امپراطوری اتریشی – مجاری در دهه ۱۸۶۰ مانند یک شهر مدرن اما با سبک رنسانس بازسازی شد. برای هنرمندان و معماران مشخص بود که خط مشی طراحان انگلیسی، در کارگاه‌های صنایع‌دستی دارای نقطه‌نظرهای تاریخی بوده است. از این هنرمندان می‌توان «هنری وان دِ ولده» Henry van de Velde بلژیکی را نام برد که دنباله‌رو خط مشی موریس بود. «موریس» و «وان د ولده» هر دو از طرح‌های بومی منطقه خود به‌عنوان مرجعی سالم و مشروع استفاده نمودند و برای هر دو طراح، هدف رسیدن به آرمان‌شهر خود بود.

بخش دوم

پرسش ، پاسخ ، دیدگاه