نکات کنکور عملی هنر
یکی از مهمترین موضوعاتی که داوطلبان شرکت در کنکور سراسری هنر باید بدانند، مبنای پذیرش در رشتههای دانشگاهی هنر است. در بعضی از رشتههای هنری، صرفا کسب نمره ممتاز در آزمون دروس تخصصی این رشته کافی نیست و داوطلب میبایست در آزمون عملی کنکور هنر نیز شرکت و حد نصاب نمره را کسب نماید.
آزمون عملی هنر چیست و چرا برگزار میشود؟
همانطور که میدانید رشته هنر در کنار رشته زبان در کنکور سراسری بهعنوان رشتههای شناور شناخته میشوند. به همین دلیل شرکت در کنکور سراسری هنر برای داوطلبان سایرگروههای آزمایشی تجربی، ریاضی و انسانی نیز آزاد است. از طرف دیگر تنوع و جذابیت زیاد رشتههای هنری سبب شده است بسیاری از دانشآموزان علاقهمند به تحصیل در یکی از رشتههای هنری باشند.
این موضوع گاها باعث افزایش تعداد داوطلبان کنکور سراسری هنر و به هم خوردن تناسب میان داوطلبان و ظرفیت پذیرش دانشگاهها در رشتههای هنری خواهد شد. از همین رو و به منزله سنجش توانایی و استعداد داوطلبان کنکور هنر، در برخی از رشتههای تحصیلی آزمون عملی کنکور هنر برگزار میشود.
شرایط شرکت در آزمون عملی کنکور هنر
شرایط شرکت در آزمون عملی کنکور هنر به کسب نمره قبولی در کنکور سراسری هنر وابسته است. پس از برگزاری کنکور سراسری هنر که در واقع آزمون کتبی دورس تخصصی درک عمومی هنر، خلاقیت نمایشی، خلاقیت تصویری، خلاقیت موسیقی، درک عمومی ریاضی فیزیک و خواص مواد میباشد، نتایج اولیه و نمره کسب شده در هر یک از این دروس مشخص خواهد شد.
داوطلبان در این مرحله با توجه به نمره نهایی خود در آزمون دروس تخصصی، انتخاب رشته میکنند. در صورتی کهاز میان رشتههای انتخاب داوطلب، رشتههای هنر متمرکز با شرایط خاص باشد، داوطلب میبایست در آزمون عملی رشته انتخابی خود نیز شرکت نماید. در این شرایط نمره نهایی داوطلبان کنکور، مجموع نمره آزمون دروس تخصصی و نمره آزمون عملی کنکور هنر خواهد بود.
نمونه سوالات آزمون عملی رشتههای طراحی لباس، طراحی پارچه، ارتباط تصویری(گرافیک) و نقاشی
آزمون عملی این مجموعه از رشتهها به صورت گروهی برگزار میشود. در این آزمون موضوعی به داوطلبان ارائه میشود و داوطلبان بایستی طراحی مناسبی درباره آن داشته باشند. موضوعات طراحی سالهای قبل به صورت زیر بوده است:
- طراحی یک پارک در صد سال آینده
- طراحی تئاتر در یک قیمت از شهر
- فروشندگان در حال فروش
- طراحی یک روز خلوت در شهر