۰ تا ۱۰۰ مراحل و نکات مهم تحلیل آزمون آزمایشی را در این مقاله بخوانید
تحلیل آزمون آزمایشی به شما کمک میکند از هر آزمون برای پیشرفت خود استفاده کنید. اکثر داوطلبان کنکور به توصیه دیگران مبنی بر شرکت در آزمونهای آزمایشی گوش میکنند اما متاسفانه پس از شرکت در آزمون آزمایشی تنها به مشاهده نتایج و کارنامه آزمون آزمایشی اکتفا میکنند و هیچگونه تحلیل و ارزیابی از عملکرد خود انجام نمیدهد. در صورتی شرکت در آزمون آزمایشی یدون تحلیل درست از عملکرد و دلایل مهم و تاثیرگذار بر نتجه آزمون، تنها وقت شما را هدر میدهد و هیچگونه دیدگاه درست و واضحی برای ادامه مسیر و برنامهزیری کنکور برای شما ایجاد نمیکند. در این مقاله تلاش میکنیم ضمن بیان اهمیت تحلیل آزمون آزمایشی، درباره مزایا، روشها و زمان تحلیل آزمون آزمایشی صحبت کنیم.
موضوعات اصلی این مقاله شامل عناوین زیر میشود:
تحلیل آزمون آزمایشی به چه معناست؟
ضرورت و اهمیت تحلیل آزمون آزمایشی
مزایا تحلیل آزمون ازمایشی
مراحل تحلیل آزمون آزمایشی
نحوه صحیح تحلیل تحلیل آزمون آزمایشی
بهترین زمان تحلیل آزمون
بهترین روش تحلیل آزمون آزمایشی
نکات مهم در تحلیل آزمون ازمایشی
بایدها و نبایدهای تحلیل آزمون آزمایشی
تحلیل آزمون آزمایشی به چه معناست؟
تحیلی آزمون آزمایشی در واقع مرحله تکمیلکننده یادگیری و ابزاری برای سنجش روند مطالعه شماست. بهگونهای همه مشاوران کنکور تحلیل آزمون آزمایشی را مهمتر از شرکت در آزمون میدانند. در صورتی که شما شرکت در آزمون آزمایشی و تحلیل نتایج آزمون را در برنامه خود نگنجانید، تا روز شرکت در آزمون سراسری متوجه نواقص یادگیری خود نمیشوید. علاوه بر این نمیتوانید در شرایط مشابه با آزمون سراسری، میزان تسلط خود بر مباحث را بسنجید. در تحلیل ازمون آزمایشی باید تلاش کنید نکات در نظر گرفته شده در هر تست را استخراج کنید، نقاط قوت و ضعف خود را در پاسخگویی به هر تست شناسایی کنید و در نهایت با برنامهریزی شخصی یا کمک گرفتن از مشاوران متخصص روند یادگیری خود را تکمیل کنید.
*** جهت دریافت مشاوره تخصصی کنکور هنر روی لینک زیر کلیک کنید.
دریافت مشاوره کنکور هنر
تحلیل آزمون آزمایشی چه ضرورت و اهمیتی دارد؟
درس خواندن مداوم بدون انجام هیچگونه سنجش، شما را در یک مسیر تاریک و گاها اشتباه پیش میبرد. مسیری که زمان شما را هدر داده و به هیچ وجه برای شما نتیجهبخش نخواهد بود. اگر بخواهیم واضحتر صحبت کنیم، شرکت در آزمونهای آزمایشی شرایط آزمون سراسری را برای شما شبیهسازی کرده و مهارت کنترل استرس و مدیریت زمان را در شما بهبود میبخشد و تحلیل آزمون آزمایشی میتواند اشکالات مطالعه شما را مشخص کند. مرور سوالات آزمون آزمایشی و پاسخهای صحیح هر یک از سوالات، نقاط قوت و ضعف روش مطالعه و برنامهریزی کنکور را به شما نشان داده و مسیر پیشروی شما تا موفقیت در کنکور را روشن میسازد.
*** برای انتخاب بهترین آزمون آزمایشی ویژه داوطلبان کنکور هنر روی لینک زیر کلیک کنید.
ثبت نام در آزمون ازمایشی میدیا
آزمون میدیا، چه تاثیری در آمادگی شما برای شرکت در کنکور هنر ۱۴۰۳ دارد؟
قبل از توضیحات بیشتر درباره مزایا و مراحل تحلیل آزمون آزمایشی بهتر است نگاه کلی به شرایط مختلف داوطلبان و دلایل درست یا غلط زدن تستهای آزمون بپردازیم:
پاسخ غلط به سوالات آزمون ۳ دلیل اساسی دارند:
- عدم تسلط بر مباحث درسی : بهترین راهکار این مشکل استفاده از روش مطالعه صحیح، تمرین و تستزنی بیشتر و مرور نکات مهم در فواصل زمانی منظم است
- عدم یادگیری یا یادگیری ناقص در مطالب : برای رفع این مشکل بهتر است مطالعه مجدد مبحث مورد نظر را در برنامهریزی خود قرار دهید و از یک منبع کمک آموزشی جامع و بهتر در کنار کتابهای درسی استفاده کنید.
- نداشتن دقت کافی برای پاسخ به سوالات آزمون : این مشکل با تمرین افزایش تمرکز و مطالعه دقیق صورت سوال و توجه به دادهها رفع خواهد شد.
شک و تردید برای انتخاب گزینهها میتواند ۳ دلیل اصلی داشته باشد:
- یادگیری ناقص در مطالب : این مشکل با مطالعه مجدد مبحث مورد نظر و کمک گرفتن از یک منبع کمک آموزشی جامع و بهتر در کنار کتابهای درسی برطرف خواهد شد.
- نداشتن حضور ذهن کافی در دروس حفظی : راهکار این مشکل مرور مباحث در فواصل زمانی منظم و استفاده از تکنیکهای رمزگذاری برای مطالب است.
- عدم اعتماد به نفس: راهکار این مشکل بهرهگیری از مشاوران با تجربه کنکور است.
عدم پاسخگویی به سوالات نیز ناشی از یکی از دلایل زیر است:
- عدم یادگیری یا یادگیری ناقص در مطالب : برای رفع این مشکل بهتر است مطالعه مجدد مبحث مورد نظر را در برنامهریزی خود قرار دهید و از یک منبع کمک آموزشی جامع و بهتر در کنار کتابهای درسی استفاده کنید.
- سرعت عمل و زمان کم در پاسخدهی : یادگیری تکنیکهای مدیریت زمان در آزمون و آگاهی از زمان استاندارد پاسخگویی به هر سوال در آزمون سراسری برای رفع این مشکل میتواند کمککننده باشد.
- داشتن استرس در زمان برگزاری آزمون : راهکار این مشکل صحبت با مشاوران و یادگیری تکنیکهای مدیریت استرس در زمان آزمون است.
مزایا تحلیل آزمون آزمایشی
همانطور که در بخش قبلی اشاره کردیم، هنگام تحلیل آزمون آزمایشی با سه دسته سوال مواجه هستید که بررسی دقیق آنها، عملکرد شما را مشخص خواهد کرد؛ سوالات با پاسخ غلط، سوالات با پاسخ درست و سوالاتی که به آنها پاسخ ندادهاید. تحلیل هر یک از این سوالات و پیدا کردن دلیل آن، شما را متوجه اشتباهاتتان خواهد کرد.
- سوالات با پاسخ غلط: بررسی سوالاتی که پاسخ اشتباه به آنها دادهاید، سبب میشود دلایل بیدقتی خود یا تلههای تستی را متوجه شوید و این خطا را در آزمون سراسری تکرار نکنید.
- سوالات با پاسخ درست: بررسی سوالاتی که پاسخ درست به آنها دادهاید به شما کمک میکند با سایر روشهای رسیدن به پاسخ درست نیز آشنا شوید. علاوه بر این ممکن است برخی از سوالات را از روی شانس یا با روش اشتباه به پاسخ درست رسیده باشید، اما بررسی پاسخ صحیح شما را متوجه این اشتباه خواهد کرد.
- سوالات بدون پاسخ: سوالات بدون پاسخ معمولا سوالاتی هستند که شما در میان دو گزینه مردد هستید و نمیتوانید پاسخ صحیح قطعی را پیدا کنید و یا از جمله سوالاتی هستند که زمان زیادی را برای یافتن پاسخ صحیح باید صرف کنید، به همین دلیل آنرا بدون پاسخ رها کردهاید. در این گونه موارد با تحلیل آزمون آزمایشی متوجه نکات مهم و روش پاسخدهی سریعتر به سوالات خواهید شد.
علاوه بر ۳ مزیت گفته شده در بالا تحلیل آزمون آزمایشی مزایای دیگری نیز دارد که در ادامه به آن اشاره میکنیم.
- تحلیل آزمون آزمایشی به شما کمک میکند، مباحث مهم هر درس و مباحثی که ممکن است از آنها سوالات پیچیده و ترکیبی طرح شود را بیشتر بشناسید و در برنامه ریزی کنکور خود زمان بیشتری را به این مباحث اختصاص دهید.
- با تحلیل آزمون آزمایشی، اشکالات و نواقص یادگیری خود را در روند مطالعه میشناسید و در زمان باقیمانده برای رفع یا بهبود ضعفهای خود تلاش میکنید. این کار مهارت شما را در تستزنی آزمون تقویت میکند.
- تحلیل آزمون آزمایشی، میزان تسلط شما در جلسه آزمون را افزایش و درصد خطاهایی چون اشتباه خواندن سوالات یا گزینهها و یا گیر افتادن در دام تلههای تستی را کاهش میدهد.
مراحل تحلیل آزمون آزمایشی
تحلیل آزمون آزمایشی، ۶ گام اصلی دارد که زیر به آن اشاره کردهایم:
- گام اول: یک دفتر اختصاصی برای تحلیل آزمون آزمایشی بردارید و تاریخ هر آزمون آزمایشی را که در آن شرکت میکنید را در آن یادداشت کنید.
- گام دوم: برای هر آزمون آزمایشی، مباحثی را که سوالات آزمون از آن طرح شده است را مشخص و یادداشت کنید.
- گام سوم: کارنامه اولیه آزمون آزمایشی را با دقت بررسی کنید. درصد کسب شده در هر درس، میزان فاصله با درصد میانگین هر درس در همان آزمون و آزمون سراسری سال قبل، تعداد پاسخهای صحیح و غلط از مواردی اسن که در کارنامه اولیه آزمون آزمایشی باید بررسی و تحلیل کنید. علاوه بر این درسهایی را که از نتایج آنها رضایت کافی ندارید را مشخص کنید تا در ادامه بتوانید دلایل ضعف خود را پیدا کنید.
- گام چهارم: سوالات را که در آزمون پاسخ غلط دادهاید یا بدون پاسخ رها کردهاید را بررسی کنید و در دفتر تحلیل آزمون آزمایشی برای هر درس جدولی به صورت زیر رسم کنید.
شماره سوال | پاسخ شما در آزمون (درست یا غلط ) | علت پاسخ غلط یا عدم پاسخدهی | مبحثی که سوال از ان طرح شده است |
۵۲ درک عمومی ریاضی فیزیک | غلط | نقص در یادگیری | تابع وارون پایه دوازدهم |
- گام پنجم: تک به تک سوالات آزمون و پاسخ صحیح آنها را بررسی کنی و سوالات مهم و نکات برجستهای که در پاسخ آن وجود دارد را در دفتر تحلیل آزمون آزمایشی یادداشت کنید.
- گام ششم: بعد از تحلیلهای انجام شده در گامهای قبل، برنامه ریزی و هدف گذاری خود را برای آزمون آزمایشی بعدی انجام دهید.
نحوه صحیح تحلیل آزمون آزمایشی
علاوه بر روش تحلیل آزمون آزمایشی که در بالا گفته شد، روشهای دیگری نیز هستند که معمولا مشاوران کنکور به کار میگیرند تا نقاط ضعف و قوت داوطلبان را پیدا و برنامه مطالعاتی جدید را بر اساس آن به دانش آموزان ارائه دهند. ممکن است هر یک از مشاوران در جزئیات روش تحلیل و بررسی تفاوتهای اندکی با هم داشته باشند اما هدف نهایی در انجام تحلیل آزمون آزمایشی برای همه مشاوران یکسان است واین هدف چیزی جز بررسی عملکرد مطالعاتی داوطلبان و شناسایی نقاط قوت و ضعف آنها نیست. اگر خود شما هم بخواهید تحلیل درستی داشته باشید باید روی همین هدف تمرکز کنید.
بهترین روش تحلیل آزمون آزمایشی
بهترین روش تحلیل آزمون آزمایشی روشی است که بتواند دلایل خطا و اشتباهات شما را در هنگام آزمون مشخص کند. شما میتوانید از روشهای مختلف دیگر نیز این دلایل را کشف و درصدد رفع آن بر آیید. توصیه موثر دیگری که میتوانیم برای بهتر شدن نتیجه تحلیل آزمون آزمایشی به شما داشته باشیم این است که بلافاصله به سراغ پاسخنامه آزمون نروید. چرا که پاسخ غلط در سوالات آزمون آزمایشی ممکن است دلایل متفاوتی چون اشتباه خواندن سوال یا گزینهها، بی دقتی، روش اشتباه در پاسخدهی یا حتی نخواندن مبحث مرتبط با سوال باشد.
در تحلیل آزمون آزمایشی باید به دنبال پیدا کردن دلیل قطعی این اتفاق باشید. به همین دلیل توصیه میشود اگر مطمئن هستید مبحث مربوط به سوال قبلا خواندهاید، قبل از اینکه پاسخ نامه آزمون را ببینید، یک بار دیگر تست را حل کنید. اگر به جواب درست رسیدید احتمالا عدم تمرکز در حین آزمون، استرس، بی دقتی در خواندن سوال یا گزینهها دلیل پاسخ اشتباه شما بوده است. بر همین اساس باید با تمرین تمرکز و مدیریت استرس سعی در رفع این مشکل داشته باشید. در حالتی که بعد از آزمون هم نتوانستید به پاسخ صحیح برسید، دلیل اشتباه شما نقص در یادگیری مباحث درسی است. بنابراین باید مطالعه دقیقتر همان مبحث را در برنامهریزی مطالعات آینده خود بگنجانید.
بهترین زمان تحلیل آزمون آزمایشی
تحلیل آزمون آزمایشی باید در اولین فرصت ممکن بعد از اتمام آزمون آزمایشی و انتشار کارنامه اولیه و پاسخنامه آزمون انجام شود. هرچه انجام این کار را به تعویق بیاندازید شرایط آزمون و دلایل خود برای پاسخدهی به سوالات آزمون آزمایشی را فراموش میکنید و نمیتوانید درک درستی از نقاط ضعف خود پیدا کنید.
زمان تقریبی که تحلیل آزمون آزمایشی از شما میگیرد تقریبا ۴-۸ ساعت است اما دستاوردهایی بسیار ارزشمندی را برای شما به ارمغان خواهد آورد. بهترین زمانی که میتوانید برای تحلیل آزمون آزمایشی در نظر بگیرید روز بعد از آزمون است. بدین ترتیب هم خستگی شرکت در آزمون را رفع کردهاید هم زمان کافی برای تحلیل دقیق عملکرد خود در آزمون آزمایشی دارید.
نکات مهم و باید و نبایدهای تحلیل آزمون آزمایشی که بهتر است بدانید
در هنگام تحلیل ازمون آزمایشی علاوه بر مراحل گفته شده در بالا نکات مهم دیگری نیز وجود دارد که باید به آنها دقت کنید:
- در هنگام مشاهده کارنامه اولیه علاوه بر درصد باید به تراز خود در هر درس نیز دقت داشته باشید. درصد، تنها عملکرد شما را در آزمون نشان میدهد اما تراز وضعیت شما را نسبت به بقیه شرکتکنندگان در آزمون نشان میدهد. فرض کنید در آزمونی درک عمومی هنر را ۱۰۰ درصد پاسخ درست دادهاید اما تراز شما ۷۰۰۰ است. این نتیجه نشان میدهد احتمالا سطح سوالات ازمون ساده بوده است و به جز شما نفرات زیاد دیگر هم بودهاند که درصد بالایی از سوالات را پاسخ درست دادهاند و نباید برای کسب نمره ۱۰۰% خیلی امیدوار و مغرور شوید. از طرف دیگر ممکن است در آزمون دیگری از همان درس، درصد ۴۰ به دست آورید اما باز هم تراز شما ۷۰۰۰ باشد. این حالت نشان میدهد که سطح سوالات در آزمون سخت بوده است و تقریبا همه داوطلبان درصد پایینی در این درس کسب نمودهاند. در واقع در هر یک از این دو حالت وضعیت شما نسبت به دیگر شرکتکنندگان در ازمون یکسان بوده است.
- نتیجه تحلیل آزمون آزمایشی شما اگر بهتر یا بدتر از انتظارتان بود، احساسات خود را کنترل کنید. اگر نتوانید احساسات خود را مدیریت کنید ممکن است احساس ناامیدی یا غرور بر شما غلبه کند و نتوانید راهکار منطقی برای رفع یا بهبود نقاط ضعف و قوتتان پیدا کنید.
- برای رفع نقاط ضعف خود روتین روزانه تعیین کنید و در هر روز تقریبا ۲۰ دقیقه را برای رفع اشکالات آزمون خود اختصاصی دهید.
اگر نکات گفته شده در این مقاله را به کار بگیرید، پیشرفت شما در مطالعه سریعتر خواهد شد و نتیجه بهتری را در کنکور سراسری هنر بهدست خواهید آورد.