۱۱ مورد از بهترین دانشگاه‌های هنر ایران را بشناسید

همه داوطلبان کنکور هنر، به دنبال پذیرش در بهترین دانشگاه‌های هنر ایران هستند. چرا که این دانشگاه‌های با ایجاد بستر مناسب و آموزشی اصولی رشته‌های هنر، زمینه را برای ظهور استعدادهای هنری و خلق آثار ارزشمند در رشته‌های مختلف هنر فراهم می‌سازد. هنرهای تجسمی خلاقانه نقاشی، طراحی، تندیس‌گری، عکاسی و چاپ و …، هنرهای نمایشی تئاتر و رقص و … و رشته‌های دیگری چون موسیقی، ادبیات، شعر، داستان، سینما و معماری و … از مهم‌ترین رشته‌های هنری هستند که احساسات؛ عواطف و هوش انسان را به کار می‌گیرند تا یک مفهوم شخصی یا اجتماعی را به جامعه مخاطب خود منتقل کنند.

در این مقاله لیست کاملی از بهترین دانشگاه‌های هنر ایران آماده کرده‌ایم تا شما داوطلبان عزیز بتوانید در هنگام انتخاب رشته، با شناخت کامل از دانشگاه‌های هنر گزینه‌های خود را انتخاب کنید.

 

 

بهترین دانشگاه‌های هنر ایران بدین ترتیب در مقاله معرفی می‌شوند:

  • دانشگاه هنر اصفهان

  • دانشگاه هنر تهران

  • دانشگاه هنر تبریز

  • دانشگاه هنر شیراز

  • دانشگاه هنر سوره

  • دانشگاه صدا و سیما

  • دانشگاه هنر سمنان

  • پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران

  • دانشکده هنر دانشگاه الزهرا

  • دانشگاه تهران مرکز

  • دانشگاه علوم تحقیقات

 

دانشگاه هنر اصفهان

دانشگاه هنر اصفهان

دانشگاه هنر اصفهان یکی از بهترین دانشگاه‌های هنر ایران می‌باشد که توسط بخش دولتی اداره می‌شود. این دانشگاه به عنوان محور آموزش عالی رشته‌های هنری در استان اصفهان در ابتدا با نام «دانشکده پردیس اصفهان» و در سال ۱۳۵۵ با هدف تربیت نیروهای متخصص در زمینه حفظ و نگهداری آثار و بناهای تاریخی تأسیس شد و به عنوان نخستین مرکز آموزش عالی ایران در زمینه حفظ و مرمت آثار و بناهای تاریخی فعالیت خود را آغاز نمود. دانشگاه هنر اصفهان در ادامه گسترش فعالیت خود، فارغ التحصیلان دوره‌های کارشناسی باستان شناسی، نقاشی، معماری داخلی، ساختمان، شیمی و نساجی را به عنوان دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد بازسازی ساختمان و کارشناسی ارشد مرمت آثار هنری قدیمی، پذیرش نمود. دانشگاه هنر اصفهان هم اکنون با در بر داشتن ۵ دانشکده با نام‌های دانشکده حفاظت و مرمت، دانشکده پژوهش‌های عالی هنر و کارآفرینی، دانشکده معماری، طراحی صنعتی و شهرسازی، دانشکده هنرهای تجسمی و کاربردی، دانشکده صنایع دستی نقشی محوری در حفاظت از گنجینه‌های تاریخی کشور و پرورش استعدادهای هنری در این زمینه دارد.

 

*** وبسایت دانشگاه هنر اصفهان: www.aui.ac.ir

 

دانشگاه هنر تهران

دانشگاه هنر تهران

دانشگاه هنر تهران بزرگ‌ترین مرکز آموزش عالی رشته‌های هنری در ایران است که در سال ۱۳۵۸ در پی ترکیب پنج مؤسسه آموزش عالی هنر: دانشگاه فارابی، دانشکده هنرهای تزئینی، دانشکده هنرهای دراماتیک، هنرستان عالی موسیقی و هنرکده موسیقی ملی ایجاد شد. تلفیق این دانشگاه‌ها و موسسات هنر منجر به شکل‌گیری مرکزی تاثیرگذار بر آینده هنر ایران گردید. این دانشگاه در زمینه پیشرفت تحصیلات تکمیلی نیز بسیار تاثیر گذار بوده است. در این مورد می‌توان به برنامه‌ریزی و برگزاری دوره دکترای پژوهش هنر برای نخستین بار در کشور توسط این دانشگاه اشاره کرد.

این دانشگاه هم اکنون به‌عنوانی قطب آموزش و پژوهش هنر شناخته می‌شود و با بهره‌مندی از یک مجموعه علمی قوی، پنج دانشکده هنرهای تجسمی، سینما و تئاتر، هنرهای کاربردی، معماری و شهرسازی، حفاظت و مرمت را در زیرمجموعه خود دارد. این دانشکده‌ها در شهرهای تهران و کرج قرار گرفته‌اند. دانشگاه هنر تهران در مجموع شامل ۱۶ رشته در مقطع کارشناسی، ۱۶ رشته در مقطع کارشناسی ارشد و سه رشته در مقطع دکترا می‌باشد. این رشته‌ها طیف وسیعی از رشته‌های هنری را در بر می‌گیرد و با ارائه فرصت‌های تحصیلی و آموزشی ارزشمند به علاقه‌مندان آنها را در مسیر پرورش استعدادهای فردی و توسعه مهارت‌های تخصصی هدایت می‌نماید.

***وبسایت: www.art.ac.ir

 

دانشگاه هنر تبریز

دانشگاه هنر تبریز

یکی دیگر از بهترین دانشگاه‌های هنر ایران، دانشگاه هنر تبریز است. این دانشگاه، که نخستین دانشگاه تخصصی ایران در حوزه هنرهای اسلامی است، در مهرماه سال ۱۳۷۶ با پذیرش ۲۴۱ نفر دانشجو در رشته‌های تحصیلی طراحی صنعتی و فرش و معماری تأسیس شد و شروع به فعالیت نمود. دانشگاه هنر تبریز به‌عنوان نهادی پویا و تاثیرگذار در حفظ و ارتقای میراث غنی فرهنگی ایران، بستر مناسبی را برای کشف و ترویج هنرهای اسلامی آماده کرده است. این دانشگاه در حال حاضر به عنوان یک مرکز جامع آموزش هنر مجموعه متنوعی از برنامه‌های آموزشی را ارائه می‌دهد. این برنامه‌های شامل یک رشتهٔ تحصیلی در مقطع کاردانی، دوازده رشتهٔ تحصیلی در مقطع کارشناسی، دوازده رشته تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد و سه رشتهٔ تحصیلی در مقطع دکتری می‌شود.

 

***وبسایت: tabriziau.ac.ir

 

دانشگاه هنر شیراز

دانشگاه هنر شیراز

دانشگاه شیراز به‌عنوان اولین مرکز آموزش عالی رشته‌های هنری در ایران شناخته می‌شود. این دانشگاه دارای رتبه چهارم در میان بهترین دانشگاه‌های هنر ایران و نخستین دانشگاه در جنوب کشور است. طرح راه اندازی دانشگاه هنر شیراز به دنبال سفر آیت‌الله خامنه‌ای به استان فارس در سال ۱۳۸۸ تصویب شد. این دانشگاه از مهرماه سال ۱۳۹۲ تا کنون در سه رشته کارشناسی مرمت، فرش و موزه‌شناسی دانشجو می‌پذیرد.

اعضای هیئت علمی دانشگاه هنر شیراز جمعی از افراد با تجربه و متخصصی در رشته‌های مختلف هنر هستند که متعهدانه در راستای پرورش استعدادهای هنر دانشجویان این دانشگاه گام برمی‌دارند. انعقاد تفاهم‌نامه میان دانشگاه هنر شیراز و مراکز پژوهشی سایر دانشگاه‌ها، میراث فرهنگی و مرکز اسناد و کتابخانه ملی نیز سبب ایجاد مشارکت‌های استراتژیک در جهت دسترسی هرچه بیشتر دانشجویان و اساتید این دانشگاه به منابع تحقیقاتی شده است.

لازم به ذکر است دانشگاه هنر شیراز در چشم‌انداز ۱۰ ساله خود، راه‌اندازی ۱۰ دانشکده با ۵۰ کد رشته را در نظر گرفته است. هم اکنون دانشکده‌های این دانشگاه عبارت‌اند از :

  • دانشکده هنرهای نمایشی
  • دانشکده هنرهای کاربردی
  • دانشکده هنرهای تجسمی
  • دانشکده باستان شناسی و مرمت
  • دانشکده معماری و شهرسازی
***وبسایت: shirazartu.ac.ir

 

دانشگاه هنر سوره

دانشگاه هنر سوره

دانشگاه سوره با نام پیشین موسسه آموزش عالی سوره، در بهمن ۱۳۷۲ توسط حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی تاسیس شد و پس از دو سال پذیرش آزاد دانش‌آموزان علاقه‌مند به هنر، دامنه فعالیت‌های خود را گسترش داد و از سال ۷۴، از طریق همکاری با سازمان سنجش آموزش کشور پذیرش دانشجو را در ۱۱ رشته آغاز نمود. این موسسه در ابتدا راه رسمی خود، با جذب دانشجو در دوره‌های کاردانی و کارشناسی در رشته‌های صنایع دستی، موسیقی، تئاتر، سینما، معماری، مجسمه‌سازی، گرافیک و نقاشی فعالیت آموزشی خود را ارائه نمود و پس از آن فرصت‌های آموزشی را برای دانشجویان توسعه داد. دانشگاه هنر سوره هم اکنون  با داشتن دانشکده معماری و شهرسازی، دانشکده هنر و دانشکده فرهنگ و ارتباطات، در رشته‌های مهندسی معماری، روابط عمومی، روزنامه نگاری، مدیریت فرهنگی هنری، نقاشی، گرافیک، صنایع دستی، هنر اسلامی، کتابت و نگارگری، نمایش (تئاتر) و سینما در مقطع کارشناسی دانشجو می‌پذیرد.

بسترهای آموزشی این دانشگاه ضمن پذیرش الگوهای هنری سنتی، آموزه‌های خود را در زمینه‌های خلاق معاصر نیز توسعه داده است و اهداف بنیادین خود را در راستای ترویج هنر و تحول آموزش هنر در کشور دنبال می‌کند.

*** وبسایت: www.soore.ac.ir

 

دانشگاه صدا و سیما

دانشگاه هنر صدا و سیما

دانشگاه صدا و سیما یک دانشگاه دولتی در تهران و وابسته به سازمان صدا و سیمای ایران است که در سال ۱۳۵۹ در ایران تأسیس شد. این دانشگاه برای اولین بار تحت عنوان «مدرسه عالی تلویزیون و سینما» شروع به فعالیت نمود و از همان بدو تاسیس، ایفای نقش برجسته ای در عرصه رسانه و ارتباطات داشته است. مدرسه عالی تلویزیون و سینما به دنبال ارتقای جایگاه علمی خود توانست در سال ۱۹۸۲ به «دانشکده صداوسیما» و در سال ۲۰۱۳ از سوی شورای گسترش آموزش عالی از دانشکده صداوسیما به دانشگاه صداوسیما ارتقاء پیدا کند. اساس فعالیت‌های این دانشگاه بر مبنای آموزش و پژوهش در زمینه رسانه و صدا و سیما در ایران و پرورش متخصصان آینده برای حضور موثر در رسانه‌‌ای پویا و خلاق بنا نهاده شده است. در حال حاضر پذیرش دانشجو در دانشگاه صدا و سیما از طریق آزمون سراسری و آزمون اختصاصی خود انجام می‌پذیرد.

 

*** وبسایت: www.iribu.ac.ir

 

دانشگاه هنر سمنان

دانشگاه هنر سمنان

دانشکده هنر دانشگاه سمنان در نیمسال دوم سال ۸۱- ۸۰ بنا به اقتضای هویت فرهنگی استان و شهرستان و نیز کمبودهای منطقه با ارائه رشته کارشناسی صنایع دستی تأسیس شد. یک سال بعد از شروع فعالیت، دانشگاه هنر سمنان در سال ۸۲، به دنبال گسترش برنامه‌های آموزشی هنری و پاسخگویی به تقاضای دانشجویان، پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارتباط تصویری را در فعالیت‌های خود گنجانید. پس از آن و در سال ۱۳۸۸، دانشگاه هنر سمنان با در نظر گرفتن برنامه‌های آموزشی بیشتر در رشته‌های کارشناسی فرش، طراحی صنعتی و نقاشی گستره فعالیت‌های خود را توسعه داده و در سال ۸۹ با پذیرش دانشجو در رشته‌های کارشناسی عکاسی- طراحی و چاپ پارچه مجموعه‌ای از رشته‌های هنری را به دانشجویان علاقه‌مند ارائه نمود. علاوه بر این، دانشگاه هنر سمنان، از مهرماه سال ۸۹ رشته پژوهش هنر را در مقطع کارشناسی ارشد به مجموعه فرصت‌های آموزشی خود اضافه نمود و از مهرماه ۹۱ موفق به پذیرش دانشجو در کارشناسی ارشد ارتباط تصویری شد. درحال حاضر تعداد رشته‌های کارشناسی دانشگاه هنر سمنان به ۷ رشته و تعداد رشته کارشناسی ارشد به ۲ رشته ارتقاء یافته است. این دانشگاه با ۲۰ نفر عضو هیأت علمی ثابت و ۵ نفر بورس دکتری و همچنین با ۷۰۰  نفر دانشجوی کارشناسی و ۶۷ نفر دانشجوی کارشناسی ارشد در حال آموزش و کاوش هنری می‌باشد.

***وبسایت: art.semnan.ac.ir

 

پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران

پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران

پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران که در ابتدا با نام هنرکده دانشگاه تهران شناخته می‌شد، در سال ۱۳۱۹ و به دنبال احداث مدرسه صنایع مستظرفه به دست کمال الملک تأسیس و از سال ۱۳۲۸ «دانشکده هنرهای زیبا» نامیده شد. این دانشکده هنرهای زیبا یکی از قدیمی‌ترین مراکز آموزش عالی هنر در ایران محسوب می‌شود. پذیرش دانشجو در بد تاسیس این دانشکده، تنها در رشته‌های معماری، نقاشی و مجسمه سازی دانشجو انجام می‌پذیرفت.

این دانشکده در سال ۱۳۸۳ از دانشکده به پردیس تغییر ساختار یافت و اکنون دارای سه دانشکده شهرسازی، دانشکده معماری، دانشکده هنرهای تجسمی می‌باشد. پردیس هنرهای زیبا در جهت توسعه و اعتلای هنر ایرانی و عرضه آن، هم اینک در ۱۳ رشته کارشناسی، ۳۰ رشته کارشناسی ارشد و ۹ رشته دکتری دانشجو می‌پذیرد.

*** وبسایت: finearts.ut.ac.ir

 

دانشکده هنر دانشگاه الزهرا

دانشکده هنر دانشگاه الزهرا

نقطه آغاز فعالیت‌ دانشکده هنر دانشگاه الزهرا به سال ۱۳۴۳ و تاسیس دپارتمان طراحی مد در این دانشگاه باز می‌گردد. پس از آن و در سال ۱۳۴۵ به موازات توسعه دپارتمان طراحی لباس، دپارتمان هنر و دکوراسیون داخلی در این دانشکده تأسیس گردید. در ادامه فعالیت‌های تکاملی این دانشگاه، نیازبه غنی‌سازی رشته‌های دانشگاهی در زمینه‌های مرتبط با هنر و دکوراسیون داخلی دوچندان شد ودر نهایت به ارائه رشته معماری داخلی با تمرکز به طراحی پارچه منجر گردد. آموزش هنر به شکل فوق تا خردادماه ۱۳۵۹ ادامه و سپس با شروع انقلاب فرهنگی متوقف گردید. بازگشایی مجدد دانشکده هنر دانشگاه الزهرا در ۲۱ فروردین ماه سال ۱۳۶۱ و ارائه برنامه‌ریزی جدید توسط مسئولین این دانشکده نقطه مهمی در تاریخ آموزش هنر پس از  انقلاب فرهنگی ایران بود. برنامه‌ریزی کامل دانشکده هنر و درخواست توسعه و گسترش هنر با ۵ رشته، در مهر ماه ۱۳۶۲ به وزارت علوم و آموزش عالی فرستاده شد و سرانجام در سی و یکمین جلسه شورای عالی برنامه ریزی، برنامه‌های جدید آموزشی دوره های کارشناسی نقاشی، گرافیک، صنایع دستی به تصویب رسید.

این دستاورد تعهدات این دانشگاه را در زمینه ارائه برنامه‌های آموزشی جامع هنری و پاسخ به تغییرات آموزشی دوچندان می‌سازد.

*** وبسایت: art.alzahra.ac.ir

 

دانشگاه تهران مرکز

دانشکده هنر ومعماری دانشگاه آزاداسلامی واحد تهران

دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاداسلامی واحد تهران مرکز در مقطع تحصیلی کارشناسی رشته و گرایش‌های ارتباط تصویری عمومی، طراحی صنعتی، عکاسی، مهندسی معماری، موسیقی، نقاشی عمومی، نمایش (ادبیات نمایشی، بازیگری، صحنه آرایی و کارگردانی) و در مقطع کارشناسی ارشد رشته و گرایش‌های (ادبیات نمایشی، ارتباط تصویری، پژوهش هنر، تصویرسازی، طراحی صنعتی، کارگردانی نمایش، نوازندگی ساز جهانی، مرمت اشیای فرهنگی و تاریخی، مرمت و احیای بناها و بافت‌های تاریخی، معماری، طراحی شهری، برنامه‌ریزی شهری و نقاشی) را ارائه می‌نماید.

فرصت‌های آموزشی متنوع این دانشکده به دانشجویان اجازه می‌دهد تا علایق هنری خود را کشف و دانش و مهارت لازم را در رشته انتخاب خود کسب کنند.

*** وبسایت: art.iauctb.ac.ir

 

دانشگاه علوم تحقیقات

دانشگاه علوم تحقیقات

دانشکده هنر و معماری دانشگاه علوم تحقیقات در سال ۱۳۸۳ تأسیس شد. آغاز به کار این دانشکده گامی مهم در ایجاد برنامه‌های آموزشی دوره‌ دکتری تخصصی برای رشته‌های معماری و شهرسازی محسوب می‌شود. دانشکده هنر و معماری با پذیرش اولین گروه دانشجویان در رشته‌های معماری و طراحی شهری در مقطع کارشناسی ارشد اولین گام‌های خود را در عرصه آموزش عالی کشور برداشت و در طی سال‌های بعد، با اضافه کردن رشته‌های برنامه‌ریزی شهری و برنامه‌ریزی منطقه‌ای در مقطع کارشناسی ارشد برنامه‌های آموزشی خود را توسعه داد. در حال حاضر علاوه بر رشته‌های مذکور، کارشناسی ارشد در رشته‌های مرمت (مرمت اشیاء و آثار و مرمت بنا و بافت)، پژوهش هنر، هنرهای تجسمی (ارتباط تصویری و تصویرسازی و نقاشی و طراحی صنعتی) و هنرهای نمایشی (کارگردانی و ادبیات نمایشی) نیز در این دانشکده دائر می‌باشد.

تلاش‌های دانشکده هنر و معماری دانشگاه علوم تحقیقات در ارائه طیف وسیعی از فرصت‌های آموزشی، نشان‌دهنده تعهد این دانشکده به آینده آموزش هنر و معماری در ایران است.

*** وبسایت: architecture.srbiau.ac.ir

پرسش ، پاسخ ، دیدگاه